Dinsdagavond was voor veel Apple-fans een belangrijk moment. De nieuwe iPhone zou op dat moment worden aangekondigd. Al dagen was iedereen aan het speculeren wat er zou komen en veel telecomproviders in het buitenland hadden de iPhone 5 al op de website gezegd.

Ook technologie websites begonnen met speculeren en iedereen leek ervan overtuigd dat er een nieuwe goedkope variant van de iPhone 4 zou komen alsmede een geheel nieuwe iPhone 5.

Voor velen werd het echter een kleine teleurstelling, de iPhone 5 werd niet aangekondigd. In plaats daarvan werd de iPhone 4S aangekondigd. De iPhone 4S is een doorontwikkeling en upgrade van de iPhone 4. De iPhone 4S heeft daardoor ook hetzelfde design als de iPhone 4.

De voornaamste upgrade is de processor, de iPhone 4S is uitgerust met een dualcore A5 processor. Dit is dezelfde processor die ook in de iPad 2 zit. De processor zal naar verwachting echter iets lager worden geklokt, zodat de processor niet te warm wordt en de batterij langer meegaat. Het werkgeheugen is uitgebreid naar 1GB en er komt een versie met 64GB opslagcapaciteit. Verder is de iPhone 4S is uitgerust met hetzelfde 3,5 inch Retina display dat de iPhone 4 ook heeft.

Apple belooft dat de snellere processor van de telefoon geen tot weinig invloed zal hebben op de standbytijd en gebruikstijd van de telefoon. De telefoon zal bij normaal gebruik zonder WiFi iets minder energie verbruiken als de originele iPhone 4. Bij gebruik van WiFi zal de telefoon iets meer energie verbruiken en zal de batterij dus sneller leeg gaan.

Tags