Kennelijk is scheiden de laatste jaren in de mode, en daarom zien SBS6 en RTL4 hun kans schoon hierop in te haken en een nieuwe trend in showbizzland te lanceren. Onder het mom van ‘een gezonde snelscheiding’ en ‘het beste voor de kinderen’ komen beide zenders deze week met programma’s waarbij de scheiding centraal staat.

Het is wel je kind!

Schermafbeelding-2014-05-12-om-20.02.45-e1399917861951In Het is wel je kind! wordt Ton van Royen als oude bekende van SBS verwelkomt, waarbij hij gescheiden ouders beide bij de opvoeding van het kind probeert te betrekken. In alle gevallen is één van de ouders om uiteenlopende redenen niet meer in beeld, en Van Royen is present om deze ouder te confronteren met zijn of haar onverantwoordelijke gedrag richting de kinderen.

Divorce Hotel

140506094155.140506094139.Goedele-Liekens.shrink.463x0RTL brengt de scheidingstrend pas écht in beeld, en biedt een platform voor mensen om in een weekendje even te scheiden. Goedele Liekens helpt de verschillende stellen, waarbij ze bijgestaan wordt door financieel expert Annemarie van Gaal. Binnen 48 staan de stellen, mét een bindend contract, weer buiten.

Snelscheiding een goed alternatief?

Een snelscheiding om een vechtscheiding uit de weg te gaan; het lijkt niet zo’n verkeerd idee. Maar hier zijn de meningen over verdeeld. Met de juiste begeleiding kan een scheiding op een verantwoordelijke manier ook prima binnen een kleine 3 maanden geregeld zijn. Op deze manier is er alsnog genoeg tijd om na te denken over wat er getekend wordt, en kan de emotionele schade die een scheiding toebrengt verwerkt worden