iPhone5gamesApple kondigde deze week de iPhone 5 aan. Het is de zesde mobiele telefoon die het merk op de markt brengt. Het toestel is sneller, dunner, lichter en heeft een groter scherm dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Maar wat heeft de iPhone 5 op gamegebied te bieden?

Eén van de eerste games die bekend is gemaakt voor de iPhone 5 is Real Racing 3. Electronic Arts heeft deze week de eerste live demo gegeven van het spel, dat op iOS uitkomt en later voor de nieuwe Apple telefoon wordt gelanceerd. Real Racing 3 is weer een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, deel 2. Het spel is gemaakt door EA Firemonkeys. Het krijgt dynamische reflecties, een compleet nieuwe achteruitkijkspiegel die de speler informatie geeft over zijn of haar tegenstanders en een nieuwe multiplayerfunctie. Executive Producer Rob Murray van EA Firemonkeys is content met de game. De technologie van Apple gaat verder om de mobile game-ervaring door te ontwikkelen, en we geloven dat games als Real Racing 3 het best tonen wat consumenten te wachten staan met deze vorderingen”, zei hij eerder.

Naast Real Racer 3 is EA van plan om meer top titels te optimaliseren voor de iPhone 5. Buiten deze topspellen is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om eenvoudigere spellen uit de appstore van Apple te plukken. Hier zijn allerlei soorten spellen te krijgen: casual games als zoek en vind spelletjes en puzzelgames als mahjong en woordzoekers.

Bron: Games.fok.nl  

Tags