Het duurt niet lang meer of de kerstdagen staan alweer voor de deur. En wat is nu leuker dan het krijgen van een ouderwetse kerstkaart? Die ene keer per jaar dat de deurmat niet alleen met rekeningen bezaaid ligt, maar met mooie rode en groene envelopjes.

Het openen van de envelopjes geeft een warm gevoel tijdens de koude winterdagen. De saaie kaartje die we jarenlang gewend waren, maken steeds vaker plaats voor zelfontworpen kaarten. Veel mensen maken hun kerstkaarten namelijk online.

Het leuke daarvan is dat je de kerstkaart een persoonlijk tintje kan geven. Zo kun je foto’s bewerken in kerst sferen en omtoveren tot kerstkaart. Een leuke familiefoto op de voorkant van de kerstkaart bijvoorbeeld of de kinderen met een grappige kerstmuts op. Ook huisdieren zijn erg leuk op een kerstkaart. De mogelijkheden zijn oneindig. Een ander voordeel van online kerstkaarten maken is dat je niet iedereen dezelfde kaart hoeft te sturen, maar heel gemakkelijk een toepasselijke kaart kunt maken voor degene die hem krijgt. Niet alleen kun je de foto op een persoonlijke situatie afstemmen, maar ook kun je een persoonlijke boodschap toevoegen. En natuurlijk is online kerstkaarten versturen gewoon heel makkelijk en snel. Thuis achter de pc, met je tablet op schoot of zelfs met je smartphone in de hand je kaart ontwerpen. Zonder naar de winkel te hoeven voor het kopen van kaarten en zonder ook maar naar de brievenbus te hoeven, ligt de kaart de volgende dag op de deurmat van de ontvanger. Ideaal en leuk dus.

Tags