draw-somethingDe nieuwste rage van dit moment voor op de smartphone is DrawSomething. Het lijkt erg veel op de online versie van pictionary. Sinds 1 februari is  het in de App Store verkrijgbaar maar ook op de Android Market kun je aan dit spel komen. In een maand tijd werd het al wel zeven miljoen keer gedownload. Maar hoe werkt het nu eigenlijk?

De werking van DrawSomething

Je kunt bij DrawSomething tekenen maar dan op de mobiele telefoon. Er kan een keuze gemaakt worden tussen drie opgaven qua moeilijkheid namelijk easy, medium en hard. Dan wordt er een tekening gemaakt en deze wordt door de tegenstander geraden. Er is een hulpmiddel beschikbaar en dat zijn een aantal letters onderin beeld waarmee hij dan het juiste woord moet formuleren.  Als het goed is geraden dan verdienen de spelers beide punten. Alle punten die je verdiend kun je weer inzetten om extra kleuren te gaan kopen of bommetjes waarmee je verkeerde letters kunt wegspelen. Het is niet mogelijk om het spel echt te winnen, het gaat er namelijk om dat je zo lang mogelijk blijft spelen zodat er een zo lang mogelijke keten wordt gemaakt van goede antwoorden.

Wat is er zo leuk aan?

De reden dat steeds meer mensen DrawSomething spelen is omdat het al met een tegenstander gespeeld kan worden. Je kunt ook meerdere potjes tegelijk spelen. Zoek en vind spelletjes zijn altijd al populair geweest en daarnaast is het erg leuk om te tekenen en er zijn ook eenvoudige opties mocht je denken dat je niet kunt tekenen..

Met dank aan: Xead.nl

Tags